Aller au contenu
Chargement Évènements

« Tous les Évènements

BRM 300 km « Naar de vallei van de Scarpe »

samedi 15 juillet @ 08:00

7€

DATUM

15-07-2023

START

6:00

PLAATS

OUDENAARDE MATER

AFSTAND

300 KM

HM

1561

TIJDSLIMIET

20u00

PARCOURS

De tocht gaat naar Arras. Arras of Atrecht is een zusterstad van Oudenaarde.

De route heeft een lange vlakke aanloop met stukken langs de Schelde. Eens de grens wordt overschreden in Frankrijk passeert de route welbekende dorpen uit Parijs-Roubaix, oa. Hem, Cysoing, Mons-en-Pévèle. We passeren ook Carrefour de l’Arbre maar mijden alle kasseistroken. In Mons-En-Pévèle is de eerste controle (km 75) in het Estaminet aan de kerk vlakbij le Pas Roland, een restant van een oud Romeins amfitheater.

De route gaat verder richting Atrecht. Een tiental kilometer voor de stad komen we langs de rivier de Scarpe. De ravel is niet geasfalteerd maar is een goed bereidbare grindweg tot het stadscentrum. Hier is de tweede controle (km115)

De route volgt nu de loop van de Scarpe. Soms vlakbij de rivier en soms enkele honderden meters ervan. Er zitten een korte single track in de route maar deze is ook goed bereidbaar met racefiets. De route volgt de Scarpe tot in Saint-Amand-Les-Eaux waar deze uitmondt in de Schelde. Aan de kerk zijn verschillende horecagelegenheden om als controle te gebruiken (km181).

Net na het verlaten van St Amand les Eaux gaat de route verder in het Woud van Wallers Arenberg. Ook hier worden kasseistroken vermeden en we fietsen dwars door het woud. In de buurt van Condé sur Escaut klimt een grindweg door het woud en overschrijden we de grens in Bernisart. 

De route gaat net na de grens verder over de ravel Bernissart-Blaton en vervolgens Blaton-Ath. Net voor Beloeil moet we even te voet om via een brug het kanaal Nimy-Blaton over te steken. De weg wordt na het passeren van het kasteel van Beloeil en de Romeinse site in Aubechies heuvelachtiger en gaat verder in het Pays des Collines. In Wodecq of Ellezelles is de laatste controle (km 241) om daarna via het Bois de la Houppe de taalgrens te passeren en terug te keren via enkele Vlaamse Ardennen heuvels in Oudenaarde.

De route heeft 1561 hoogtemeters. Het meeste klimwerk situeert zich in de laatste 70km.
Ze bevat 25km gravel of grindwegen die goed bereidbaar zijn met racefiets. 25″ banden of meer zijn wel aangewezen.

Er is weinig horeca beschikbaar tussen Saint-Amand-Les-Eaux en Wodecq (tussen km180 en 240). 

Neem hiervoor de nodige voorzorgen bij warm weer.

INSCHRIJVING

Voorinschrijving via mybrevet.cc is aangewezen. Je dient dan geen administratie meer te doen aan de inschrijftafel en je controlekaart zal klaar liggen. Wie toch de dag zelf wil inschrijven vragen wij met aandrang om gepast geld te voorzien (€ 7) en het ingevulde inschrijvingsformulier mee te brengen.

EXTRA INFO

STARTPLAATS

CONTROLES

Nog niet beschikbaar.

ROUTE & WEGBESCHRIJVING

GPX

WEGBESCHRIJVING

Détails

Date:
samedi 15 juillet
Heure :
08:00
Prix :
7€
Catégories d’Évènement:
,
Site :
www.randonneurs.be

Lieu

Oudenaarde-Mater
Oudenaarde-Mater, + Google Map

Organisateur

Serge Marist
E-mail :
serge.marist@hotmail.com