Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

DATUM

06-07-2024

START

8:00

PLAATS

ARDOOIE

AFSTAND

200 KM

HM

700m

TIJDSLIMIET

13u30

KOST

€ 6

"Duo Ardooie - Denderbelle"

ORGANISATOR

STARTPLAATS

Café De Mythe

Biekorfstraat 1
8850 Ardooie

PARCOURS

Dender – Leie – Schelde
Zwalm en ander water

Een op het eerste zicht vlakke rit met toch enkele verrassingselementen, brengt ons van Ardooie naar Denderbelle of omgekeerd.

Startend in Denderbelle moeten de deugnieten in het peloton al meteen opletten want na enkele km’s passeren we de nieuwe gevangenis van Dendermonde. Vanaf Berlare volgen we de Schelde tot Melle, daar nemen we de andere kant en rijden zuid-west van Gent langs de R4 tot in Drongen.  Iets verder de eerste controle in Landegem, café De Gouden Klok, rechtover de kerk.

Via het Schipdonk kanaal en kleine binnenwegen komen we in Aalter-Brug, verder langs Beernem en Wingene. In Koolskamp, deelgemeente van Ardooie staat aan de kerk een standbeeld van het “Kampioenschap van Vlaanderen”.

In café “ De Mythe “ in Ardooie is een tweede controle waar er tevens mogelijkheid is om te starten. We verlaten het wielerdorp, ook wel de grootste diepvries van Europa genoemd, en rijden er door een mega vriesbedrijf.

Via landelijke wegen rijden we ten zuiden van Tielt en laten de “Poelberg” links liggen naar Gottem, waar we een stukje Leie hebben tot in Machelen. Stilletjes aan komen we op Ronde Van Vlaanderen grondgebied. Een klein stukje kassei (300m) in Wannegem-Lede en na enkele glooiingen komen we in St. Maria-Latem waar we in café “ ‘t Spaans Hof “ naast de kerk een derde controle hebben.

Langs  de Zwalm in Munkzwalm en voorbij Roborst verlaten we de Zwalmstreek om via rustige wegen rond Zottegem, Herzele en Aalst de Dender te bereiken. Wat verder even van de fiets om de sluis over te steken richting Denderbelle. Hier kan je nagenieten met een heerlijk Rebelle biertje van een mooie rit, of er eentje drinken om daarna de tweede helft van de rit aan te vatten richting Ardooie.

INSCHRIJVING

Voorinschrijving via mybrevet.cc is aangewezen. Je dient dan geen administratie meer te doen aan de inschrijftafel en je controlekaart zal klaar liggen. Wie toch de dag zelf wil inschrijven vragen wij met aandrang om gepast geld te voorzien en het ingevulde inschrijvingsformulier mee te brengen.

EXTRA INFO

CONTROLES

C1, St-Maria-Latem km 53
C2, Denderbelle – km 100
C3, Landegem km 151

ROUTE & WEGBESCHRIJVING

GPX

WEGBESCHRIJVING