Corona maart 2021

Tijdens de bestuursvergadering van 3 maart beslisten we om de Flèche die normaal zou plaatsvinden op 2 en 3 april, te annuleren. De recente ontwikkelingen in de gezondheidscrisis zijn niet van zodanige aard dat er snel grote versoepelingen verwacht worden die de organisatie van dit evenement mogelijk maken. Daarmee sluiten we ons ook aan bij de eerdere beslissing van de Audax Club Parisien om ook in Frankrijk de Flèche niet te laten doorgaan.
We hadden het natuurlijk graag anders gezien en uiteraard maken we een nieuwe afspraak tijdens het paasweekend van 2022.

Gisteren beslisten we om dezelfde reden om ook de geplande BRM’s in de maand maart te annuleren. Het gaat concreet om de 200 km brevetten van Anderlecht, Auvelais, Villance en Middelkerke (Oostende). We hopen samen met u dat we snel kunnen hervatten maar zoals vorig jaar willen we dat alleen maar doen in de meest veilige omstandigheden.

Het digitale randonneursfeest 2021

Beste vrienden,


Normaal komen we rond deze tijd van het jaar samen voor het randonneursfeest. Dat is traditioneel het uitgelezen moment om even stil te staan bij onze hobby, terug te kijken op het voorbije seizoen en te dromen van nieuwe uitdagingen. Maar het C-woord heeft ook deze traditie onderbroken. We blijven dus nog even in onze virtuele bubbel dromen van betere tijden.

Om toch een beetje het feestgevoel bij jullie thuis te brengen bieden we de jaarlijkse presentatie online aan via onze website. Je kan ze vanaf nu bekijken. Ondanks corona hebben we er toch nog een relatief mooi seizoen van kunnen maken. Getuige hiervan de vele blije gezichten in de uitgebreide fotoreportage. Jammer genoeg hebben we in het lopende seizoen nog geen enkele rit kunnen rijden. De maatregelen werden voorlopig verlengd tot 1 april en ondanks verbeterende cijfers durft niemand te voorspellen wanneer we terug samen op pad kunnen. Maar we zijn in elk geval klaar om er opnieuw in te vliegen. Het seizoen 2020-2021 kondigde zich aan als zeer druk met veel BRM’s. De kalender blijft voorlopig gehandhaafd. Zodra het weer kan en mag staan de organisatoren klaar om het beste van zichzelf te geven.

Hopelijk tot gauw.

Randonneurs.be

Introductie
Jaaroverzicht

Laatste nieuws

1 Tijdens onze laatste bestuursvergadering van 27 januari 2021 werd er beslist dat de volgende 3 BRM’s worden afgelast: 20/2 La Louvière, 27/2 Lier en 28/2 Oudenburg.

2 Wil je jouw controlekaarten van het vorige seizoen terugkrijgen, laat ons dat weten via mail. Wie kleding besteld heeft of recht heeft op een trofee krijgt sowieso zijn controlekaarten/trofee.

Nieuwsberichten “Corona”

Nieuwsbericht 1

De huidige coronamaatregelen gelden al zeker tot 15 januari. Dat betekent dat het praktisch onmogelijk is om op een veilige en wettelijke manier fietstochten te organiseren. Als gevolg daarvan worden de BRM’s van 20 december in Assebroek en 9 januari in Wachtebeke afgelast.

Half januari evalueren we opnieuw de situatie en hopen we samen met velen onder u de BRM’s te kunnen hervatten.

In afwachting is het natuurlijk toegestaan om alleen of met maximaal 3 anderen te fietsen. Omdat we iedereen willen stimuleren om te blijven bewegen, ook in deze donkere wintermaanden, breiden we ons aanbod brevets populaire uit. Aan de 26 beschikbare tochten zal een tweede golf van 26 BP’s worden toegevoegd. Ook nu gaat het om ritten van ongeveer 100 km die ons ter beschikking zijn gesteld door verschillende randonneurs die ons hun streek wat beter willen leren kennen. Voor deze BP’s kan u terecht op de website mybrevet.cc

Lees verder »Nieuwsberichten “Corona”