Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 km “Boomgaardenroute”

zaterdag 5 augustus 2023 @ 08:00

6€

DATUM

05-08-2023

START

8:00

PLAATS

ST-TRUIDEN

AFSTAND

200 KM

HM

1800

TIJDSLIMIET

13u30

PARCOURS

Vanaf Sint-Truiden maken we een lus langsheen de boomgaarden van de Fruitstreek en doorheen golvend Haspengouw met enkele kuitenbijters. De duik naar de Maasvallei luidt de overgang naar een totaal ander landschap in. Net voor de brug van de Maas houden we echter nog even halt voor de obligate controle. Die is in Hermalle s/s Argenteau bij een bakker waar je, indien nodig, al kan bijtanken: koffie met eventueel een gebakje, een blikje frisdrank of iets isotonisch voor in de bidon. Enkele langere klimmen voeren ons naar Herve, waar de lommerrijke ravel tot Hombourg terug voor een recuperatiestuk zorgt. De controle in Hombourg is in brasserie Orge d’Or, ze gaan prat op hun ruim assortiment bieren, waaronder dat van de plaatselijke brouwerij en desgewenst serveren ze een croque monsieur of een pasta. Daarna keren we via dezelfde ravel een stukje terug tot in Aubel. Zo is de klim op zijn vriendelijkst, we passeren hier trouwens op een steenworp van het hoogste punt van Vlaanderen. In een lange licht dalende lijn bereiken we Abdij van Val Dieu. Een klim brengt ons naar een plateau met prachtige vergezichten. In Visé dwarsen we opnieuw de Maas, waarna het nog eens omhoog gaat. Een steile afdaling brengt ons in de Jekervallei. In Sluizen gaat het N-waarts, golven met korte klimmetjes langs chateau “Zuidflank” – het wijnkasteel van Genoelselderen – en de Keiberg naar het Apostelhuis van de commanderij van Alden Biesen. In de brasserie De Boomgaerd halen we nog een derde stempel. Via de Zammelen, Borgloon, Kuttekoven en Hoepertingen gaat het door een typisch Haspengouws heuvelland tot Sint-Truiden.
De route werd uitgetekend over zo veel mogelijk landelijke en verkeersarme wegen, met oog voor een goed berijdbaar wegdek. Elke streek heeft zijn troeven op gebied van natuurschoon en mooie panorama’s. De landelijke wegen worden gebruikt door landbouwverkeer en het golvend landschap heeft tot gevolg dat er op sommige plaatsen – naargelang het weer – modder, stof of stenen kunnen liggen. Wees daarom steeds voorzichtig.

INSCHRIJVING

Voorinschrijving via mybrevet.cc is aangewezen. Je dient dan geen administratie meer te doen aan de inschrijftafel en je controlekaart zal klaar liggen. Wie toch de dag zelf wil inschrijven vragen, dat kan vanaf 7u15. Gelieve gepast geld te voorzien (€ 6) en het ingevulde inschrijvingsformulier mee te brengen.

EXTRA INFO

Parkeren: Gratis parkeren kan langsheen de Speelhoflaan. Daar bevinden zich ook de gratis parkings Begijnhof en Veemarkt (inrijden via de Sint-Jansstraat).

STARTPLAATS

OPGELET NIEUWE STARTPLAATS

CONTROLES

Zie routebeschrijving

ROUTE & WEGBESCHRIJVING

WEGBESCHRIJVING

Gegevens

Datum:
zaterdag 5 augustus 2023
Tijd:
08:00
Kosten:
6€
Evenement Categorieën:
,
Site:
www.randonneurs.be

Locatie

Café Schurhoven
Schurhoven 49
Sint-Truiden, 3800 België
+ Google Maps

Organisator

Francis Vanmarsenille
Telefoon
-
E-mail
fff-723@live.be
Bekijk de site van Organisator