Ga naar de inhoud

Nieuwsberichten “Corona”

Nieuwsbericht 1

De huidige coronamaatregelen gelden al zeker tot 15 januari. Dat betekent dat het praktisch onmogelijk is om op een veilige en wettelijke manier fietstochten te organiseren. Als gevolg daarvan worden de BRM’s van 20 december in Assebroek en 9 januari in Wachtebeke afgelast.

Half januari evalueren we opnieuw de situatie en hopen we samen met velen onder u de BRM’s te kunnen hervatten.

In afwachting is het natuurlijk toegestaan om alleen of met maximaal 3 anderen te fietsen. Omdat we iedereen willen stimuleren om te blijven bewegen, ook in deze donkere wintermaanden, breiden we ons aanbod brevets populaire uit. Aan de 26 beschikbare tochten zal een tweede golf van 26 BP’s worden toegevoegd. Ook nu gaat het om ritten van ongeveer 100 km die ons ter beschikking zijn gesteld door verschillende randonneurs die ons hun streek wat beter willen leren kennen. Voor deze BP’s kan u terecht op de website mybrevet.cc

Voor wie de tochten graag wat langer wil en bijvoorbeeld deelneemt aan het Year Around Brevet breiden we ook het aanbod Permanente Ritten van 200 km uit. Dit nieuwe aanbod is tot stand gekomen met de hulp van de organisatoren wiens BRM de afgelopen maanden werd geannuleerd. En welgemeende dank aan Luc, John, Jan, Rohnny en Sven. Je kan deze downloaden op de website randonneurs.be en mybrevet.cc

Voor beide soorten ritten blijft gelden dat ze op om het even welk moment kunnen gereden worden, dat er op eender welk punt van het parcours mag gestart worden en dat ze in beide richtingen mogen gereden worden.     

Ze geven evenwel geen recht op een officiële ACP-homologatie.
Zolang het gewone BRM-seizoen niet van start gaat, mag wel een onbeperkt aantal PeRM’s ingebracht worden voor het behalen van een Year Around Brevet.

Nieuwsbericht 2

Corona zorgt er niet alleen voor dat we geen BRM’s kunnen organiseren maar ook dat ons  randonneursfeest niet kan doorgaan. Om toch een beetje de sfeer van onze jaarlijkse bijeenkomst op te roepen zal Geert ook dit keer een presentatie verzorgen, al zal die een meer virtueel karakter hebben. Een niet onbelangrijk onderdeel van die presentatie is een overzicht van de fietsexploten van de randonneurs in binnen-en buitenland. Heb je een fietsreis gemaakt dichtbij of ver weg, ben je op een tandem de Mont Ventoux opgefietst of heb je op een éénwieler alle gemeenten van Nederland bezocht? Laat het ons weten en bezorg ons zo mogelijk een paar foto’s van je fietsavontuur via ons mailadres randonneurs.be@hotmail.com , liefst voor 31 januari. Wij verwerken alles vervolgens in onze montage.

Op het randonneursfeest gebeurt ook traditioneel de prijsuitreiking van de verschillende trofeeën en diploma’s en verdelen we de bestelde kledij. Ook dat zal dit jaar niet kunnen. We onderzoeken momenteel een aantal pistes om alles eind februari bij de juiste bestemmeling te krijgen. Even geduld dus, het komt er aan!