Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht februari 2024: wijzigingen BRM-reglement

De Audax Club Parisien (ACP) heeft een paar wijzigingen aangebracht aan het BRM-reglement dat geldt voor de brevetten van 200 tot 1000 km. We zetten hieronder de voornaamste wijzigingen op een rijtje:

  • De openings- en sluitingstijden van de controlepunten zijn voortaan enkel richtinggevend. Er wordt uitsluitend naar de eindtijd van een brevet gekeken als criterium voor homologatie.
    Wanneer een deelnemer buiten de openings- of sluitingstijden een controlepunt aandoet en de controle onbemand is, mag hij zijn doortocht op de verschillende gekende manieren bewijzen (foto, postkaart, controlevraag,…).
  • Brevetkaarten hoeven niet langer de vorm van een fysiek stuk aan te nemen maar kunnen vervangen worden door een digitale variant. Deelnemers hebben wel altijd het recht op een papieren controlekaart. In België blijven we voorlopig uitsluitend werken met de klassieke fysieke controlekaart.
  • Wie de medaille superrandonneur wil behalen moet voortaan de 4 vereiste brevetten rijden in hetzelfde kalenderjaar . Wie dus SR 2024 wil worden moet de 4 afstanden rijden tussen januari en december 2024.
    Het klassieke BRM-seizoen blijft onveranderd lopen van 1 november tot 31 oktober. Ook aan de kwalificatieregels voor Parijs-Brest verandert niets.
    Deze nieuwe regel kan het best geïllustreerd worden met een voorbeeld:

Een BRM die gereden wordt in november of december 2026 zal meetellen voor de kwalificatie van PBP 2027 maar zal niet tellen voor het behalen van de medaille SR van het kalenderjaar 2027. Die brevetten zullen echter wel mogen ingebracht worden voor het behalen van de medaille SR voor het kalenderjaar 2026.

Indien u hierover bijkomende vragen heeft aarzel dan niet om ons aan te spreken of een mailtje te sturen.

Voor randonneurs.be

Frank Steenput