Meteen naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 km Denderbelle – Ardooie – Denderbelle

zaterdag 8 juli @ 08:00

6€

DATUM

08-07-2023

START

8:00

PLAATS

DENDERBELLE

AFSTAND

200 KM

HM

700

TIJDSLIMIET

13u30

PARCOURS

Het parcours van deze BRM is hetzelfde als het parcours van de BRM met startplaats Ardooie.

Dender – Leie – Schelde – Lieve –  Zwalm en ander water

Een op het eerste zicht vlakke rit met toch enkele verrassingselementen, brengt ons van Ardooie naar Denderbelle of omgekeerd.
Startend in Denderbelle moeten de deugnieten in het peloton al meteen opletten want na enkele km’s passeren we de nieuwe gevangenis van Dendermonde. In Schellebelle volgen we de Schelde tot Merelbeke en rijden Gent onderdoor tot in Lovendegem. Langs de Lieve komen we aan de eerste controle in ” ’t Oud Liefken “

Via het Schipdonk kanaal en het kanaal Gent Brugge komen we in St.Maria-Aalter waar we genoeg water hadden. Een 20 tal km verder komen we eerst in deelgemeente Koolskamp om iets verder in Ardooie aan te komen.

In café ” De Mythe ” is een tweede controle waar er tevens mogelijkheid is om te starten. We verlaten het wielerdorp, ook wel de grootste diepvries van Europa genaamd.

Via landelijke wegen rijden we naar Gottem, waar we een stukje Leie hebben tot in Machelen. Stilletjes aan komen we op Ronde Van Vlaanderen grondgebied. Een klein stukje kassei (300m) in Wannegem-Lede en na enkele glooiingen komen we in St. Maria-Latem waar we in ” ’t Spaans Hof ” een derde controle hebben.

Langs Munkzwalm en Roborst verlaten we de Zwalmstreek om via rustige wegen rond Aalst de Dender te bereiken. Wat verder even van de fiets om de sluis over te steken richting Denderbelle. Hier kan je nagenieten met een heerlijk Rebelle biertje van een mooie rit, of er eentje drinken om daarna de tweede helft van de rit aan te vatten richting Ardooie.

 

INSCHRIJVING

Voorinschrijving via mybrevet.cc is aangewezen. Je dient dan geen administratie meer te doen aan de inschrijftafel en je controlekaart zal klaar liggen. Wie toch de dag zelf wil inschrijven vragen wij met aandrang om gepast geld te voorzien (€ 6) en het ingevulde inschrijvingsformulier mee te brengen.

EXTRA INFO

STARTPLAATS

CONTROLES

Controle 1 61km, Café ’t Oud Liefken, Stoktevijver 65, Zomergem
Controle 2 102.6km Café De Mythe, Biekorfstraat 1 , Ardooie
Controle 3 155.4km Café ’t Spaans Hof, Latemdreef 28 (naast de kerk),Sint-Maria-Latem

ROUTE & WEGBESCHRIJVING

GPX - HEEN

GPX - TERUG

GPX - VOLLEDIG - update 4/7

WEGBESCHRIJVING

Gegevens

Datum:
zaterdag 8 juli
Tijd:
08:00
Kosten:
6€
Evenement Categorieën:
,
Site:
www.randonneurs.be

Locatie

Brouwerij ’t Kroontje, Denderbelle
Hogebrug 62
Denderbelle,
+ Google Maps

Organisator

Marcel Fieremans
Telefoon
0484/130368
E-mail
marcelfieremans@gmail.com