Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

DATUM

08-07-2023

START

8:00

PLAATS

ARDOOIE

AFSTAND

200 KM

HM

700

TIJDSLIMIET

13u30

PARCOURS

Het parcours van deze BRM is hetzelfde als het parcours van de BRM met startplaats Denderbelle.

Dender – Leie – Schelde – Lieve – Zwalm en ander water

Een op het eerste zicht vlakke rit met toch enkele verrassingselementen, brengt ons van Ardooie naar Denderbelle of omgekeerd.
Startend in Denderbelle moeten de deugnieten in het peloton al meteen opletten want na enkele km’s passeren we de nieuwe gevangenis van Dendermonde. In Schellebelle volgen we de Schelde tot Merelbeke en rijden Gent onderdoor tot in Lovendegem. Langs de Lieve komen we aan de eerste controle in ” ’t Oud Liefken “

Via het Schipdonk kanaal en het kanaal Gent Brugge komen we in St.Maria-Aalter waar we genoeg water hadden. Een 20 tal km verder komen we eerst in deelgemeente Koolskamp om iets verder in Ardooie aan te komen.

In café ” De Mythe ” is een tweede controle waar er tevens mogelijkheid is om te starten. We verlaten het wielerdorp, ook wel de grootste diepvries van Europa genaamd.

Via landelijke wegen rijden we naar Gottem, waar we een stukje Leie hebben tot in Machelen. Stilletjes aan komen we op Ronde Van Vlaanderen grondgebied. Een klein stukje kassei (300m) in Wannegem-Lede en na enkele glooiingen komen we in St. Maria-Latem waar we in ” ’t Spaans Hof ” een derde controle hebben.

Langs Munkzwalm en Roborst verlaten we de Zwalmstreek om via rustige wegen rond Aalst de Dender te bereiken. Wat verder even van de fiets om de sluis over te steken richting Denderbelle. Hier kan je nagenieten met een heerlijk Rebelle biertje van een mooie rit, of er eentje drinken om daarna de tweede helft van de rit aan te vatten richting Ardooie.

INSCHRIJVING

Voorinschrijving via mybrevet.cc is aangewezen. Je dient dan geen administratie meer te doen aan de inschrijftafel en je controlekaart zal klaar liggen. Wie toch de dag zelf wil inschrijven vragen wij met aandrang om gepast geld te voorzien (€ 6) en het ingevulde inschrijvingsformulier mee te brengen.

EXTRA INFO

STARTPLAATS

CONTROLES

Controle 1 52.8km Café ’t Spaans Hof, Latemdreef 28 (naast kerk), Sint-Maria-Latem
Controle 2 99.5km Brouwerij ’t Kroontje, Hogebrug 62, Denderbelle
Controle 3 160.5km Café ’t Oud Liefken, Stoktevijver 65, Zomergem

ROUTE & WEGBESCHRIJVING

GPX - HEEN

GPX - TERUG

GPX - VOLLEDIG - update 4/7

WEGBESCHRIJVING

[sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/routeyou-ardooie-denderbelle-ardooie.gpx"]